Terrasoverkappingen van glas

Wanneer je geïnteresseerd bent in terrasoverkappingen van glas, dan heb je waarschijnlijk een mooi plaatje voor je. Immers, wanneer je onder een overkapping zit die van glas is gemaakt, dan krijg je al snel het gevoel dat je midden in de tuin zit. En dat is ook zo, je kunt immers overal om je heen naar buiten kijken, zelfs via het dak! Dat is toch heerlijk! Maar voordat je nu enthousiast tot aanschaf overgaat, is het belangrijk dat je over een aantal zaken eerst goed nadenkt, om die manier teleurstellingen na de aankoop te voorkomen.

Het aluminiumframe van de terrasoverkapping

Het eerste punt van aandacht, is het aluminiumframe waarin je de glasplaten laat bevestigen. Wat weinig mensen namelijk weten, is dat de kwaliteit tussen het gebruikte aluminium soms behoorlijk van elkaar kan verschillen.

Zo heb je frames die uit zuiver aluminium bestaan, maar zijn er ook constructies te koop die uit meerdere materiaalsoorten zijn opgebouwd. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een mengsel van diverse materialen. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, ware het niet dat wanneer je geen zuiver aluminium gebruikt, de constructie minder sterk zal zijn en dat je daardoor het risico loopt dat de staanders op de langere termijn kunnen gaan doorbuigen. Vraag dus altijd aan de verkoper hoe het zit met de kwaliteit van het aluminiumframe van de terrasoverkapping.

Houdt rekening met de zon

Hoe mooi terrasoverkappingen van glas ook kunnen zijn, wanneer de zon gaat schijnen zal de temperatuur onder de overkapping al snel naar onaangename hoogten stijgen. Het is daarom van belang dat je de nodige maatregelen neemt om de zon te weren. Je kunt dit doen door onder andere folie op het glas aan te laten brengen dat zonlicht weerkaatst. Een andere optie waarvoor veel mensen kiezen, is het aanschaffen van een zonnescherm dat direct onder het glazen dak wordt gemonteerd. Het voordeel van zo’n intern zonnescherm, is dat je zelf controle hebt over de hoeveelheid zonlicht die door het dak naar binnen komt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een scherm dat je direct onder het glas kunt laten plaatsen, ga dan naar een zonweringspecialist.

Zijwanden

De laatste tip die we je mee willen geven, is om na te denken of je wel of geen zijwanden aan de terrasoverkapping wilt laten vast bouwen. Overigens kun je er ook voor kiezen om rondom de gehele constructie glazen wanden aan te laten brengen.

Voor degenen die geen beslissing kunnen nemen of ze nu wel of geen zijwanden aan hun overkapping willen laten vast bouwen, zijn er ook flexibele oplossingen op de markt verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan glazen schuifwanden die je naar wens kunt open- of dichtschuiven. Het grote voordeel van een dergelijk systeem, is dat je in feite op ieder moment zelf kunt bepalen in hoeverre je de overkapping openzet of juist dichtmaakt. Onder de glazen terrasoverkappingen, is het model met schuifdeuren dan ook een vaak gekozen optie.