Transcend

3 Tips voor vakantie voorpret

Algemeen

De voorjaarsvakantie komt eraan en dit jaar ga ik met mijn gezin op vakantie naar Bonaire. We waren lang aan het twijfelen of we dit zouden doen, aan een dergelijke vakantie hangt een flink prijskaartje. Maar we vieren dit jaar ons 20-jarige huwelijksjubileum en in de zomer word ik 50 jaar. Reden genoeg voor een feestje en we besloten onszelf deze vakantie te gunnen. Ik vind zelf altijd de voorpret al een groot onderdeel van de hele vakantie, en ben daarom al maanden in mijn hoofd bezig met deze reis. In deze blog geef ik je 3 tips voor optimale voorpret voor je vakantie.

1. Kies je bestemming verstandig

Het begint allemaal bij het kiezen van je bestemming. Bedenk goed wat je uit je vakantie wilt halen. Want elke bestemming heeft zijn eigen unieke kenmerken, en het is aan jou wat je wilt beleven. Kies je voor een rustige bestemming, of juist een bestemming waar veel te doen is? Ga je voor natuur of juist naar een stad? Denk ook aan culturele factoren zoals de plaatselijke keuken of de taal die bewoners er spreken. Wij hebben voor Bonaire gekozen omdat het er heerlijk weer is, we lekker willen uitrusten aan het strand maar het ook niet te toeristisch willen. Ons alternatief was Curaçao, maar we hebben gehoord dat daar veel meer toeristen komen. Dus hebben we een ticket naar buureiland Bonaire geboekt. Als je weet dat je bestemming past bij jouw wensen zul je met meer voorpret naar deze vakantie uitkijken!

2. Begin op tijd met inpakken

Zoals ik al zei hou ik erg van de voorpret die een vakantie kan geven. Daarom begin ik ook altijd erg op tijd met inpakken. Of nouja inpakken, meer verzamelen. Als ik iets zie of koop dat ik mee wil nemen op vakantie leg ik dat vast apart. Ik heb in mijn slaapkamer al een hele stapel met spullen liggen. Dat zijn dingen als zonnebrand, een reisgidsje, mijn nieuwe zonnebril en een t-shirt dat ik graag draag. Elke keer als ik die stapel zie liggen, word ik ongelooflijk enthousiast en heb ik zin om liefst meteen in het vliegtuig te stappen!

3. Na voorpret komt nagenieten

De pret is niet voorbij als ik dan na mijn vakantie weer terug ben in Nederland. Een foto zegt meer dan 1000 woorden en kan je weer even helemaal terugbrengen in die vakantiesfeer. Als ik op vakantie ben leg ik daarom de mooie landschappen, momenten en zonsondergangen vast om ook na mijn vakantie hiervan te kunnen genieten. Op sommige dagen schiet ik wel 100-150 foto’s! Ja dat zijn er veel…
Mijn tip is dan ook om goede gadgets te kopen om je al je foto’s op te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld een USB-stick zijn, of een SD Kaart. Ikzelf koop alles van het merk Transcend. Transcend is een heel betrouwbaar merk dat kwaliteit levert. Zo weet ik dat mijn foto’s veilig zijn, en ik nog lang van mijn vakantie herinneringen kan genieten.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt, en ik wens je vast een fijne vakantie!