tag10.nl

Zo kies je altijd makkelijk het juiste formaat rolcontainer

formaat rolcontainer

Het huren van een rolcontainer voor het bedrijfsafval is een slimme zet. Helaas gaan toch veel ondernemers de mist in door niet op de details te letten. Zo selecteren ze het verkeerd soort afval dat in de container mag of hebben ze niet de juiste frequentie om de bak te legen doorgegeven aan de verhuurder. Een ander aspect waar veel ondernemers over struikelen is het formaat van de rolcontainer. Het juiste formaat rolcontainer kan je als ondernemer een hoop kopzorgen schelen. Ben je benieuwd hoe je dan de juiste formaat rolcontainer kan kiezen? Hier ontdek je de nieuwste trend met betrekking tot het uitzoeken van een geschikt formaat rolcontainer.

Hoeveelheid bedrijfsafval in kaart brengen

De eerste stap in het bepalen van het juiste formaat rolcontainer heeft te maken met de hoeveelheid bedrijfsafval. Dat is natuurlijk erg logisch. Toch weten niet veel ondernemers wat hun bedrijf nou eigenlijk produceert in termen van hoeveelheid afval. Voordat je een rolcontainer gaat huren, is dit wel zo handig om te weten. Let daarom even wat meer op het aantal volle vuilniszakken die per week of per maand weggegooid worden. Het formaat rolcontainer kan je namelijk heel eenvoudig bepalen aan de hand van volle vuilniszakken. Ja, dat las je goed!

Juist formaat rolcontainer bepalen doe je zo

Over het algemeen wordt het formaat van een rolcontainer aangegeven in termen van centimeters of het aantal liters dat in de container past. Uiteraard is het wel handig om te weten hoe groot de rolcontainer is, zodat je weet waar je het moet plaatsen. Toch zijn die afmetingen niet altijd even praktisch tijdens het bepalen van het juiste formaat rolcontainer. Het aantal liter is in dat geval wel interessant. Door middel van het aantal liter kan je heel makkelijk het juiste formaat rolcontainer bepalen. Ik hoor je nu al vragen: hoe kan de inhoud in liters helpen bij het bepalen van het formaat rolcontainer?

Het antwoord ligt stiekem erg voor de hand. Vuilniszakken hebben altijd een aangegeven hoeveelheid liters die erin kan. Zo gebruiken de meeste bedrijven in Nederland vuilniszakken met een inhoud van 60 liter. Als 1 volle vuilniszak gelijk is aan 60 liter, dan weet je dat in een container van 240 liter ongeveer 4 vuilniszakken passen. Hebben jullie elke maand ongeveer 11 vuilniszakken afval? Neem dan een rolcontainer van 660 liter. Wanneer je weet hoeveel volle vuilniszakken jouw onderneming aan bedrijfsafval produceert, kan je gemakkelijk het formaat rolcontainer bepalen.

Mobiele versie afsluiten