tag10.nl

How-to: ultiem samenwonen

dubbele wastafel

Je bent stapelverliefd op elkaar. Jullie zien het een leven samen volop zitten. De volgende stap is in aantocht. Samenwonen! Ondanks dat met je grote liefde samenwonen enorm leuk is. Krijg je ook te maken met enorm veel strubbelingen waar je nog niet aan had gehad. Woonde je alleen, dan heb je meestal alleen met jezelf te maken. Erger jij niet aan een beetje rommel en je vriend of vriendin wel dan is dat een mooi voorbeeld van een strubbeling. Of ben jij gewend om een uur in de badkamer te staan maar nu moet je deze delen met iemand anders? Een dubbele wastafel zou een mooie oplossing zijn maar misschien wordt het voorlopig deze nog even delen. Woonde je nog thuis? Dan deden je ouders misschien alles voor je en nu moet je opeens alles zelf doen. Het zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Op zoek naar tips om ultiem te samenwonen?

Leren, accepteren & respecteren

Het allerbelangrijkste om ultiem met elkaar samen te wonen is om elkaar te accepteren en respecteren. Beide zijn jullie anders opgevoed, hebben anders gewoond en de ene is nou net wat meer verwend dan de ander. Niks om je voor te schamen maar hou er rekening mee dat jullie van elkaar kunnen verschillen. Op het moment dat je elke dag op elkaars lip zit komen zulke dingen vaak tevoorschijn. Het belangrijkste hierin is om van elkaar te leren hoe iemand echt in elkaar zit in een thuissituatie. Uiteindelijk leer je elkaar nog beter kennen en ga je wennen aan iemands gewoonten en gebreken. Uiteindelijk zal de liefde overwinnen!

Aanpassen en verbeteren

Naast leren, accepteren en respecteren is het ook belangrijk om aan te passen en te verbeteren. Je gaat samenwonen maar misschien is een huis nog niet naar je wens. Ik noemde eerder de badkamer al. Zijn jullie enorm lang bezig op de badkamer? Neem dan een dubbele wastafel. Met een dubbele wastafel kunnen jullie beiden zo lang bezig zijn als jullie willen. Of heeft de ene een hekel aan voetbal en de andere niet? Neem dan een tv op de slaapkamer erbij. Zo kan iedereen precies kijken wat hij of zij wilt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarop je kunt aanpassen en verbeteren. Uiteindelijk zal je op zoek moeten gaan naar de juiste balans tussen leren, accepteren en respecteren én aanpassen en verbeteren. Wanneer jullie deze hebben gevonden kan het niet anders zijn dat jullie ultiem samenwonen.

Mobiele versie afsluiten