ramen laten vervangen

Ramen laten vervangen door een professoinal

Algemeen

Zijn je ramen weer aan vervanging toe of wil je de overstap maken van enkel glas ramen naar dubbel glas ramen? Dan is het verstandig om dat te laten doen door een professional die daar al enige ervaring mee heeft. Het is namelijk een klus dat je niet eenvoudig zelf kunt doen. Je wilt overigens wel dat het in één keer goed gedaan wordt. Anders kan het zo zijn dat je een aantal dagen geen raam in je kozijn zit. Dat wil je natuurlijk niet hebben. In dit blog leg ik uit waarom het verstandig is om je ramen te laten vervangen en vertel ik vanuit eigen ervaring hoe je eenvoudig in contact kunt komen met een professional op dit gebied.

Waarom zou je je ramen laten vervangen?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om je ramen te laten vervangen. Ten eerste is het iets dat sowieso om de zoveel jaar moet gebeuren. Vaak is slijtage in de loop der jaren hiervan de oorzaak. Verder kun je ervoor kiezen om je ramen te laten vervangen wegens thermische of financiële redenen. Als je ramen nu nog bestaan uit enkel glas is het slim om deze te vervangen voor dubbel glas. Dubbel glas ramen zijn beter geïsoleerd en houden meer warmte binnenshuis. Doordat deze beter isoleren hoeft je verwarming minder hard zijn best te doen om het binnen comfortabel te houden. Dat zul je op langer termijn ook merken aan de energierekeningen. De rekeningen zullen wat lager zijn, omdat je huis beter geïsoleerd is en de verwarming minder hard zijn best hoeft te doen om het binnenshuis warm te maken.

Voordelig op langer termijn

Over het algemeen is het vervangen van je ramen een eenmalige investering. Je ramen laten vervangen door een professional kost wel wat, maar het is voordelig op langer termijn. Zoals eerder vermeld verbruikt je cv-ketel dan minder energie en zal je energierekening wat lager zijn. En doordat je huis beter geïsoleerd zal zijn, heb je ook minder overlast van geluid dat van buitenaf komt. Het geld dat je bespaart door een lagere energierekening kun je overigens weer gebruiken voor andere dingen.

In contact komen met een professional

Als je voor jezelf een keuze hebt kunnen maken in de soort ramen die je geplaatst wilt hebben, kun je op zoek gaan naar een professional die ze voor je kan plaatsen. Zelf werd ik door mijn buren geadviseerd om de klus online te zetten op de website van Werkspot. Daar zijn ontzettend veel vakmannen te vinden met de benodigde kennis en ervaring.