3 Tips om je huis klaar te maken voor het voorjaar

Algemeen Gadgets

Afgelopen dagen leek het wel voorjaar! De zon scheen, temperaturen waren mild en overal zag je mensen buiten van het lekkere weer genieten. Nu is het pas februari, maar als dit weer zo gunstig blijft komt de lente extra vroeg dit jaar. En het voorjaar is hét perfecte moment om je huis eens een onderhoudsbeurt te geven. In de winter komen veel mensen daar niet aan toe maar nu het weer zo mooi is heb je niet langer een excuus. Geef je huis daarom een opknapbeurt en ga fris het voorjaar in! In deze Blogs geef ik je 3 tips waar je aan kan denken.

1. Klein klusje, groot resultaat

Elk huishouden kent het wel, van die klusjes die je eigenlijk nog wilt doen maar die je toch steeds weer uitstelt. Denk aan het verven van je kozijnen, het schuren van de voordeur of het lakken van het tuinmeubilair. Hoe langer je het uitstelt, des te meer tegenzin je krijgt om er nog aan te beginnen. Terwijl juist zulke kleine klusjes een enorm verschil kunnen maken! Een likje verf doet wonderen, en een kleine aanpassing geeft je huis een hele nieuwe uitstraling. Dus  stel niet langer uit, nodig wat vrienden uit en ga samen aan de slag! Je zult verstelt staan van het resultaat.

2. Beveilig je huis tegen inbraak

Als het zonnetje schijnt zul je ook veel buitenshuis zijn. Denk aan een avondje BBQen bij vrienden, een middagje op het terras of een weekendje op de camping in binnen – of buitenland. En als jij niet thuis bent, is je huis een makkelijke prooi voor inbrekers. Want die nemen niet zomaar zomervakantie… Voorkom nare verrassingen en beveilig je huis tegen inbraak. Zo kun jij zorgeloos van het mooie weer genieten, en hoef je niet na te denken over een mogelijke inbraak. Een innovatieve en effectieve manier om je huis te beschermen is met de mistgenerator van rookbeveiliging. Dit is een effectief systeem dat inbrekers afschrikt en inbraak tegenhoudt. Bij inbraak vult je huis zich namelijk binnen enkele seconden met een dichte mist. Het zicht is minder dan 30cm en een inbraak is vrijwel onmogelijk. De inbrekers zullen zich rot schrikken en je huis snel verlaten. Wel zo fijn!

3. Neem ook je tuin of gazon onderhanden

Wie een huis met een tuin of gazon heeft, weet dat ook deze na de winter toe is aan wat onderhoud. Regen, vorst en wind hebben heel de winter vrij spel gehad en het is echt de moeite waard om alles weer even strak te trekken. Dat houten bankje dat heel de winter buiten heeft gestaan ziet er immers net wat minder mooi uit dan vorig voorjaar.. En die hopen dode bladeren en afgewaaide takken maken je tuin er ook niet mooier op. Dus ga naar het tuincentrum, koop gereedschap en neem je tuin onderhanden. Leuk ook om vast wat bloembollen te zaaien, en zaadjes voor later in het jaar te kopen! En wat de denken van een vogelhuisje, klein vijvertje of een luxe loungeset? Maak van je tuin een mooi plekje en je zult er veel meer van genieten! Het kost even wat moeite maar je kan er echt wat van maken.