Douchedeur kopen

Douchedeur kopen: de beslissing, de soorten, en het monteren

Algemeen

Ben jij bezig met het inrichten van je badkamer? Of ben je alvast aan het kijken naar een toekomstige badkamerinrichting? Moet je bijvoorbeeld binnenkort een douchedeur kopen, dan kan ik je helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een douchedeur kopen, en de verdere inrichting van je badkamer. Eerst zul je moeten beslissen of je een douche of bad of beiden wil. Daarna kun je gaan kijken naar het soort douchedeur dat je wil kopen. Ook het installeren gaat tegenwoordig makkelijker, met een automatisch systeem.

Douche of bad?

Voordat we beginnen met douchedeuren, moet je eerst een beslissing nemen of je een bad wil, een douche, of beiden. Alleen is tegenwoordig het ingebouwde douchebad niet meer populair. Wel heb je mooie vaste en losstaande ligbaden. Als je gaat voor zo’n ligbad wil ik een ligbad van Douche Concurrent aanraden. Daar hebben ze hele mooie varianten die je elders niet ziet. Als je toch een douche neemt, is het goed om te beslissen wat voor elementen er bij moeten horen. Als laatste kun je een douchedeur kopen.

Soorten douchedeur kopen

Belangrijk is dat je goed kijkt naar wat voor soort douche je al hebt of wilt gaan hebben. Een douchedeur kopen doe je passend bij je indeling. Heb je bijvoorbeeld twee wanden, of heb je een cabine? Ook kun je een douchedeur kopen voor tussen een tweetal muren. Wanneer je dit besloten hebt kun je gaan kijken naar het soort deur. Je kunt een schuifdeur nemen, of een draaideur, of zelfs een helemaal roterende douchedeur. Als laatste ga je bij een douchedeur kopen kijken naar het soort materiaal waar hij van gemaakt is. Denk aan een doorzichtige douchedeur, of een van spiegelglas. Doorzichtige deuren doen je badkamer groter laten lijken, maar je kunt er natuurlijk wel doorheen kijken! Het is maar waar je je comfortabel bij voelt.

Het plaatsen van je douchedeur

Tegenwoordig hoeft het plaatsen van je gekochte douchedeur niet zo moeilijk te zijn. Je kunt het tegenwoordig zelf doen met een soort klik-systeem. Je hoeft niet te schroeven of te boren om je deur te monteren. Mocht je er overigens niet uit komen, dan kun je alsnog hulp vragen. Je kunt bijvoorbeeld naar een showroom gaan waar ze je het laten zien. Als je het toch niet zelf wil doen, kun je een professional langs laten komen die het zo voor je geïnstalleerd heeft. Vaak bij een douchedeur kopen zit dat inbegrepen. Veel plezier met het inrichten van je nieuwe badkamer!