veranda

Zo maak je van de veranda in je tuin een trendy plek

Algemeen

Hij is dit jaar trendier dan ooit tevoren: de veranda. Veranda’s komen natuurlijk in vele stijlen en precies daarom passen ze bij vrijwel ieder huis. Afhankelijk van jouw huis en jouw tuin moet je natuurlijk wel een veranda kiezen die mooi aansluit, maar uiteindelijk is de manier waarop je jouw veranda inricht minstens zo belangrijk. Dit bepaalt uiteindelijk toch de sfeer en de gehele look. Zie jij jezelf ook al helemaal zitten; lekker met een drankje en in goed gezelschap de middag of avond doorbrengen op je veranda? Wij geven je de ultieme tips om jouw veranda trendy in te richten!

Als je nog geen veranda hebt moet je hier aan denken

Heb je nog geen veranda? Voordat je kunt beginnen met inrichten moet je dan uiteraard eerst beslissen welke soort je wilt plaatsen! Veranda’s zijn er zoals eerder gezegd in talloze soorten en maten. Van een simpele overkapping van hout of aluminium tot indrukwekkende constructies die haast aandoen als een serre. Ga eens in de achtertuin staan en kijk goed naar je eigen huis en bedenk wat voor typen veranda’s mooi zouden passen. Is je huis heel erg modern? Dan is een houten veranda met een vintage look wellicht niet de meest geschikte optie. Heb je juist een heel knus en bohemien huis? Dan is een al te moderne veranda geen mooie toevoeging. Neem dus de tijd om je huis eens echt goed in je op te nemen en in gedachten te bedenken hoe verschillende veranda’s eruit zouden zien in jouw tuin. Denk bovendien ook goed na over de verschillende materiaalsoorten die er bestaan. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen, dus ook dit is een keuze die je zeker niet te licht op moet nemen!

Droom veranda dankzij de leukste accessoires

Veranda’s zijn er zoals genoemd dus in vele varianten. Kies bij het inrichten meubels die passen binnen jouw tuin en – als het kan – ook bij het interieur van je huis. Als je een grote bloementuin hebt waarin kleurige bloemen de overhand hebben, dan is het leuk om ook je veranda in deze vrolijke stijl in te richten. Een gekleurde hangmat kan in dit geval mooi staan, evenals een lampenslinger met gekleurde lichtjes. Dat laatste is hoe dan ook een belangrijk onderdeel van je inrichting. Waarschijnlijk zul je in de zomer veel avonden onder je veranda gaan doorbrengen, dus het is wel belangrijk dat er lampen aanwezig zijn zodat je ook na zonsondergang lekker kunt blijven zitten. Overigens is het ook een idee om de tafel die onder je veranda staat vol te zetten met kaarsen. Zodra de nacht valt, kun je deze dan allemaal aansteken voor het meest romantische licht!

Er zijn zoveel manieren waarop je een veranda eigen kunt maken. Online is gelukkig heel veel inspiratie aanwezig. Zoek dus zoveel mogelijk foto’s op en verzamel deze om een mooi mood board te krijgen dat je kunt gebruiken als richtlijn tijdens het inrichten! Geniet van je veranda!