Het bedrijfsuitje voor elk budget

Algemeen

Bijna ieder bedrijf organiseert minstens één keer per jaar een bedrijfsuitje. En als je dat als bedrijf niet doet, wil je daar misschien verandering in brengen. Het haalt de spanning van de werkvloer weg en geeft de mogelijkheid om collega’s beter te leren kennen. Maar waar moet je beginnen als je een bedrijfsuitje moet plannen? Wat wil je doen? Wat is het budget? Maak je geen zorgen. Het bedrijf Fundustry Events heeft een website waar je simpelweg door kan zoeken naar een uitje naar jouw smaak. In deze blog zet ik een aantal uitjes op een rijtje van goedkoop naar duurder, maar allemaal heel leuk.

De budgetoptie

Sinds een paar jaar is de Escaperoom enorm populair in Nederland. Samen met het team word je opgesloten in een ruimte en door middel van het oplossen van puzzels moet je weer vrij zien te komen. Doordat er een tijdsdruk opzit en daardoor een competitief aspect zal iedereen moeten samenwerken. Dit doen ze natuurlijk ook op de werkvloer maar nu is het alleen voor de lol en in een meer ontspannen omgeving.

‘Get creative’

Voor een klein bedrag kan je samen met je team een prachtig graffitikunstwerk maken. Kies je voor een enorme muur waar iedereen zich op kan uitleven of een ruim canvas? Misschien mag het wel in de bedrijfsruimte zodat de ruimte echt van het team en het bedrijf wordt. Dan wordt iedereen er ook dagelijks aan herinnerd dat ze dat samen gemaakt hebben. Dit draagt bij aan het teamgevoel

Maak het actief

Er zijn ook een hoop activiteiten en uitjes die wat avontuurlijker zijn. Bijvoorbeeld quad rijden. Dit zal voor veel werknemers een hele nieuwe ervaring zijn en al helemaal voor een bedrijfsuitje. Maar als je het iets minder spannend wilt maken, kan je ook kiezen voor een stadspel. Dit is een spel door de stad heen. Een beetje zoals de Escaperoom, maak je er op deze manier een samenwerkingsspel van.

Doe maar duur

Als je echt ‘all-out’ wilt gaan, kan je natuurlijk ook een etentje verzorgen met livemuziek. Dit maakt de sfeer relaxed en biedt de ultieme gelegenheid op ontspannen met elkaar te kletsen. Deze optie kan je in principe natuurlijk heel betaalbaar maken. Maar wil je het nu speciaal maken. Bijvoorbeeld voor een jubileum dan kan je ook kiezen voor een bijzondere locatie voor het diner. Zoals misschien op een boot varend door de grachten van onze prachtige hoofdstad.

 

Met deze tips kan je vast een beetje uit de voeten. En anders raad ik aan om nog even op de website van Fundustry Events te kijken naar alle andere groepsuitjes die zij aanbieden.