Hoe verwerf je meer Instagram volgers?

Algemeen

Ongetwijfeld heb je weleens van Instagram gehoord, wamt Instagram behoort in Nederland tot de populairste social media-kanalen. Zowel personen als merken kunnen bekendheid genereren via Instagram. Steeds vaker zetten bedrijven Instagram in als marketinginstrument. Het is voor bedrijven belangrijk om te zorgen voor meer Instagram volgers. Immers, alleen dan krijgt hun merk of product meer bekendheid. Bedrijven willen daarom graag weten wat ze kunnen doen om meer volgers te krijgen op Instagram.

Kies geen methode die uitsluitend op de korte termijn werkt

Bestaat er één eenvoudig trucje dat ervoor kan zorgen dat je in een mum van tijd veel meer Instagram volgers hebt? Als je enkele artikelen op internet mag geloven bestaat zo’n trucje inderdaad. Bovendien kun je het aantal volgers op Instagram ook verhogen door Instagram-volgers te kopen. Ja, wellicht is er een trucje dat werkt. Ja, je kunt inderdaad Instagram volgers kopen. Aanbevelenswaardig zijn deze methodes echter niet. Ze hebben namelijk geen effect op de lange termijn. Je krijgt er wel een groter aantal volgers door, maar het zijn geen actieve volgers die reageren op je post en die je liken. Het zijn vooral de actieve volgers die je account meer bekend maken en die dus zorgen voor meer Instagram volgers.

Zorg voor een goede content

Natuurlijk is een goede content erg belangrijk. Vertegenwoordigt de Instagrampagina een bepaald bedrijf of een bepaald merk? De pagina moet dan goed passen bij het bedrijf of het merk. Gebruik daarom alleen geschikte foto en filmmomenten. Uiteraard is ook de kwaliteit erg belangrijk. Plaats daarom alleen foto’s, afbeeldingen en video van de hoogste kwaliteit. Door de content in een zo hoog mogelijke resolutie te uploaden, laat je een professionele indruk achter. Je krijgt dan ongetwijfeld meer Instagram volgers.

Maak van je account een goed uithangbord

Je account heeft zeker overeenkomsten met een uithangbord. Immers, met je account moet je ook de aandacht trekken. Je trekt de aandacht als de Instagramgebruikers direct een goed beeld hebben van je Instagram. Daarom kies je een passende gebruiksnaam en een aandachttrekkende profielfoto. Je kunt ook overwegen om te kiezen voor een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld reizen. Zorg er dan voor dat dit onderwerp een centrale plek krijgt op je Instagrampagina. Zorg ook dat een door jou geplaatste post aansluit bij het gekozen onderwerp. Je wekt daarmee vertrouwen, met als gevolg dat je meer Instagram volgers krijgt.