houten horloge graveren plaatje

Een trendy en persoonlijk cadeau met een houten horloge graveren

Algemeen

Het houten horloge wordt steeds zichtbaarder in het straatbeeld. Het is een modetrend die hier in Europa steeds meer voet aan wal krijgt. Niet voor niks het is een hartstikke leuk en sympathiek product met een natuurlijk en duurzaam karakter. Een houten horloge graveren behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee heb je ook nog eens een super origineel cadeau wat door de gravering ook nog eens super persoonlijk wordt. Een houten horloge graveren is daarbij vaak een beter idee dan een gewoon horloge laten graveren. Simpelweg omdat de gravering op hout vele malen zichtbaarder is dan op metaal. Naast letter kunnen er ook bijvoorbeeld plaatjes op hout gegraveerd worden. Lees snel verder hoe het houten horloge graveren werkt.

Een houten horloge graveren hoe werkt het.

Meestal is het horloge van bamboe gemaakt, maar het kan ook een ander houtsoort zijn zoals zebra hout of zebrano. Het is in ieder geval van hout gemaakt wat geschikt is om te graveren. Voor een houten horloge graveren wordt een speciale graveermachine gebruikt. Die door middel van een soort lasertechniek die als het ware de gravering in het hout brandt. Hierdoor is de gravering ook zo goed leesbaar. Zeker als het hout wat blanker is zijn de donkere letters of het donkere plaatje goed leesbaar. De graveermachine is vaak op je computer aan te sluiten waardoor je het ontwerp kunt doorzetten richting de graveermachine stuurt. En de rest gaat eigenlijk vanzelf. Bij een houten horloge graveren is het wel belangrijk dat het horloge op de goede plek en goed gefixeerd op de graveermachine wordt bevestigd. Het helpt als er een stukje silicone bijvoorbeeld op de graveermachine zit zodat het horloge niet makkelijk kan verschuiven.

Met welk hout krijg ik te maken met een houten horloge graveren?

De meeste houten horloges zijn van bamboe gemaakt. Bamboe is een goed houtsoort om te bewerken voor kleinere voorwerpen zoals een horloge. Bamboe moet nog bewerkt worden alvorens het geschikt is om te bewerken. De bamboevezels worden samengeperst totdat er een houtstructuur ontstaat. Het heeft daarbij een hele duidelijke houtlook. Het voordeel van bamboe is dat het een duurzaam hout is om mee te produceren. Een bamboe boom is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Er is daardoor sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is om mee te produceren. Daarnaast kan je met bamboe ook prima een houten horloge graveren.