Kerstcadeau tips

Vrije tijd

Over een paar weken is het alweer zover, de kerst! En bij kerst horen natuurlijk ook leuke cadeautjes. Als je nog kleine kinderen hebt of zelf jong bent dan zal je waarschijnlijk overladen worden met cadeautjes en weet je ook genoeg om te vragen. Maar hoe ouder je wordt hoe lastiger het soms kan worden. Want niet alleen voor jonge kinderen is het leuk om cadeautjes te krijgen. Hoe ouder je wordt hoe creatiever je soms moet zijn. Kerst wordt ook vaak gedaan met lootjes. Iedereen in de familie moet dan zijn naam op een briefje schrijven en de gene die jij loot moet jij cadeautjes voor kopen. Vaak zit er dan ook een max bedrag aan zodat iedereen evenveel waarde krijgt aan cadeaus, wel zo eerlijk.

Bruikbare cadeaus

Als je het lastig vindt om iets creatiefs te verzinnen voor iemand kan je altijd denken aan de hobby’s van de persoon in kwestie. Vindt hij of zij het bijvoorbeeld heel erg leuk om te koken? Dan zijn kookboeken wel leuk om te geven. Of denk aan keukengerei zoals een spatel, pannen, een messenset of misschien wel mooi servies. Dat laatste kan wel alleen als je goed weet wat de smaak van die gene is. Als iemand heel creatief is en graag met zijn handen bezig is, is een nieuwe verfset misschien wel leuk. Een mooie set kwasten of wat doeken waar hij weer lekker creatief op bezig kan zijn. Ook zijn er nog steeds veel mensen die zich bezig houden met het onderhouden van een bullet journal. Ook daar kan je heel wat dingen voor cadeau geven. Denk bijvoorbeeld aan een leuke set stickers of mooie stiften, valt altijd wel in de smaak! Wat ook altijd goed valt is een mooie set strijkvrije overhemden. Voor alleenstaande mannen is dit helemaal een goed idee!

Weekendjes weg

Als je niet zo van materialistische cadeautjes houdt is het een beter plan om een dagje of weekendje weg te geven. Zo kan hij of zij ergens naar uit kijken om te gaan doen. Geef iemand bijvoorbeeld een weekendje in een hotel of leuk vakantiepark op de Veluwe. Zorg ervoor dat het dan een voucher is zodat die gene zelf kan kijken wanneer het uitkomt en wanneer het bijvoorbeeld lekker weer is. Als je het niet zeker weet of het mogelijk is om echt een weekendje weg cadeau te doen kan je ook kiezen voor een dagje weg. Denk bijvoorbeeld aan een dagje pretpark of zoek een leuke stad in Nederland om een dagje te verblijven. Dan kan je daar gezellig shoppen en misschien lekker uit eten gaan of borrelen.