Manieren om Ultimaker printers te gebruiken

Gadgets

Ooit was de 3D printer alleen voor industriële toepassingen geschikt. De modellen van Ultimaker kunnen deze werkzaamheden nog altijd goed aan. Er is echter nog veel meer mee mogelijk. De printers zijn er in verschillende soorten en maten. Elk model kan op zich dan ook nog eens op allerlei manieren worden ingezet. In dat opzicht kan je dus voor elk doel wel een geschikte printer vinden. Het is ook goed om eens te bekijken op welke wijze de verschillende soorten 3D printers van deze fabrikant allemaal worden ingezet. Dit is zeer divers te noemen.

Het maken van gebruiksvoorwerpen

De 3D printers van Ultimaker worden ingezet om gebruiksvoorwerpen mee te maken. Dit kunnen bijvoorbeeld items zijn die iedereen kent. Denk aan onderzetters, of bakjes en houders voor allerlei spullen. Dit zijn simpele ontwerpen die heel gemakkelijk te maken zijn, maar wel zorgen dat je iets unieks in huis hebt. Je kunt er ook wat dieper op ingaan en iets speciaals ermee maken in een eigen ontwerp. Daarmee kan je dan ook weer een eigen lijn op zetten. Dit komt dan ook overeen met een volgende vorm van gebruik van de printers zoals je die tegenwoordig vaak ziet.

De basis voor de productielijn

Het komt meer en meer voor dat de 3D printer de basis van de productielijn vormt. Dat is vooral het geval bij de modellen van Ultimaker. Dit komt onder andere door de snelheid waarmee geprint wordt, maar ook door de efficiëntie die behouden wordt. Dit maakt het allemaal wel wat gemakkelijker om productie te maken met de printer. Het is voor de nieuwere modellen zelfs zo dat kleine ontwerpen gelijktijdig gemaakt kunnen worden waardoor het tempo nog hoger komt te liggen. Dit maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan.

Het maken van pas- en hulpstukken

Een laatste vorm van gebruik dit vaak te zien is bij de printers van Ultimaker, is dat ze gebruikt worden in de voorbereidende fase. Voor de echte productie zijn dan bijvoorbeeld speciale hulp- of passtukken nodig. Of er is speciaal gereedschap nodig dat niet te krijgen is. In dat geval is het dan zo dat met de 3D printer dit stuk of dit gereedschap gemaakt kan worden. Waarna dus ook de echte productie plaats kan vinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel wanneer gekeken wordt naar de grotere industrieën zoals de auto-industrie en de luchtvaart. Daar past dit bij.