prikklok

Prikklok als hotste trend voor op het werk

Algemeen

Zelf blijf ik altijd graag op de hoogte van allerlei diverse trends. Geen enkele sector sla ik over. Zo ben ik ook enorm geïnteresseerd in de nieuwste trends voor op het werk. Of je nou dagelijks in een werkplaats staat of altijd achter een bureau zit. Er zijn trends die voor bijna elk werk wel handig zijn om te weten. Zo ook de prikklok. Het bijhouden van de gewerkte door is altijd een lastige en tijdrovende taak. In allerlei verschillende sectoren heb je te maken met torenhoge administratie als het over gewerkte uren gaat. Het kan echter veel makkelijker. De nieuwste, hotste trend voor op het werk is de prikklok.

Een praktische tijdregistratie terminal

Momenteel leven we in een tijdperk waarin technologie beetje bij beetje een meer prominente plek inneemt in ons leven. Vrijwel alles is gedigitaliseerd. Waarom zou je dan het bijhouden van de gewerkte uren ook niet vereenvoudigen door gebruik te maken van een prikklok. In feite is een prikklok een tijdregistratie terminal. Door middel van een badge of een dongel kunnen werknemers eenvoudig in- en uitklokken op de prikklok. Een duidelijk software systeem registreert de uren en klaar is Kees. Het enige wat de medewerkers dus moeten doen is in- en uitklokken. Zo eenvoudig kan een prikklok het bijhouden van gewerkte uren maken. Zo’n terminal zorgt dus niet alleen voor meer overzicht. Het vermindert tevens de werkdruk voor degene die alles bij moet houden.

Handige hulpmiddelen van de prikklok

Dat is echter nog niet alles. Met de indrukwekkende technologie van vandaag de dag is het mogelijk om allerlei hulpmiddelen aan te zetten. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat niet iedereen even goed zal in- en uitklokken met zo’n prikklok. Gelukkig is daar al een oplossing voor. Het is namelijk heel eenvoudig om een actieve signalering aan te zetten. Elke keer als een werknemer vergeet om te klokken, krijg je direct een melding in het urenregistratiesysteem. Hierdoor zie je gelijk in één oogopslag of alles in goede banen verloopt.

Daarnaast kan het soms lastig zijn om de pauzes af te halen van de gewerkte uren. Hierom kan je er ook voor kiezen om door middel van de prikklok deze pauzes te registreren. Op die manier worden de pauzes automatisch in mindering gebracht op de geregistreerde, gewerkte uren. Het is zelfs mogelijk om de niet-gewerkte uren van een medewerker direct van de vakantie uren afhalen met zo’n prikklok. Het systeem van de tijdregistratie terminal is namelijk volledig geïntegreerd in het bedrijf. Dat wil zeggen dat je alle zaken wat betreft gewerkte uren, roosters en verlof kan regelen met dit systeem. Daarom is de prikklok wel degelijk de nieuwste, hotste trend voor op het werk te noemen!