Serre

Eenmaal een serre geprobeerd, dan wil je nooit meer anders

Algemeen

We zijn eigenlijk al mensen te weinig buiten. We kijken te weinig naar groene plantjes of naar het bos. Zelfs onze eigen tuin wordt achterwege gelaten, vergeten. Tenzij het zomer is. Wat als ik je nou vertel dat je ook in de winter kunt genieten van je eigen tuin? Dat kan vanuit de comfort van een serre. Een serre is eigenlijk een uitbouw van je huis, die veel glas heeft. En een serre heeft toch een hoop voordelen! Ik probeer ze zo goed mogelijk voor je te groeperen.

Meer licht en ruimte

Omdat een serre een uitbouw is aan de bestaande ruimte waar je in leeft, heb je in feite meer ruimte. Je levert een stukje van je tuin in, maar hoe groot hoeft je tuin daadwerkelijk te zijn? Je kunt je serre knus inrichten en je hebt er zo een soort stukje woonkamer bij. Ook heeft een serre het voordeel dat je veel meer licht creëert. Niet alleen in je huis maar ook voor jezelf is dat fijn. Mensen hebben namelijk genoeg licht nodig om vrolijk te blijven. Winterdipjes bestaan echt. In de zomer kan het licht in een serre wel eens fel worden. Daar heb je gelukkig serre zonwering voor. Die houdt het licht tegen op een diffuse manier, waardoor je alsnog veel licht hebt maar zacht licht.

Veel keuze en verhoging woningwaarde

Ondanks dat een serre veelal uit glas bestaat, heb je toch veel keuze in stijlen en materialen. Je kunt gaan voor een hele ouderwetse serre met hout. Of je gaat voor heel modern met bijvoorbeeld aluminium of kunststof. Een beetje een ronde vorm of mogelijk, of juist helemaal strak en recht. Je kunt hiervoor online in ieder geval genoeg inspiratie vinden. Wat voor serre je ook neemt, je verhoogt de waarde van je huis aanzienlijk. De volgende die je huis koopt, koopt de serre er toch bij.

Altijd genieten van je tuin

Met een serre kun je het hele jaar door genieten van je tuin. Ook is het leuk om de serre zelf van binnen een gezellige boel te maken met planten dergelijke. Dan wordt het een soort tussenstuk tussen je huis en je tuin. Om de doorgang te vergemakkelijken kun je schuifpuien naar de serre overwegen. Dat zijn glazen wanden die je helemaal open kunt schuiven. Zet ze helemaal open voor een fijne atmosfeer in huis. Geef theekransjes in je serre en geniet het hele jaar door van het licht en de lucht boven je hoofd. Als je eenmaal een serre hebt gehad wil je nooit meer anders!