Een elektrische Vespa: waarom je ‘m moet hebben!

Algemeen

Elektrische auto’s, zoals die van Tesla, rijden al een tijdje rond en ook de elektrische fietsen zie je steeds vaker voorbij komen. Sinds kort kan je echter ook met een elektrische scooter van A naar B. Een oude bekende is in een nieuw jasje gestoken!

 

Vespa Elletrica: de nieuwe elektrische scooter

Wie aan scooters denkt, denkt aan Vespa. De iconische scooter is ontzettend populair. Niet heel gek ook, want een Vespa heeft een fijn rijcomfort en ziet er ook nog eens stijlvol en modern uit. Maar was Vespa nog wel zo “modern “zonder elektrische scooter in haar assortiment?

 

En toen kwam ‘ie er. De Vespa Elletrica is de eerste elektrische scooter van het populaire, Italiaanse merk. Deze scooter heeft een soortgelijke look als de Vespa Primavera. Maar met een 100% digitaal dashboard, eigentijdse look en volledige stilte tijdens het reizen, biedt deze elektrische scooter een compleet nieuwe ervaring. Klinkt goed, toch?

 

 

 

Een nieuw beeldscherm

Op het 100% digitale beeldscherm vindt je een aantal belangrijke gegevens terug. Natuurlijk vindt je hier je snelheid, maar ook je geselecteerde rij-modus, resterend rijbereik in kilometers en de conditie van de batterijen.

 

Nog een voordeel: doordat je dashboard ook elektrisch is, kan je je telefoon aan je scooter koppelen. De elektrische Vespa kent functies als spraaksturing. Dus wordt je gebeld terwijl je muziek luistert? Dan kun je via Bluetooth en een headset gewoon telefoontjes aannemen en commando’s geven. Nog wel op blijven letten, he!

In vier uur opgeladen

De elektromotor, waar de nieuwe Vespa van voorzien is, is een krachtige motor. Dankzij een continue vermogen van 2 kiloWatt en een piekvermogen van 4 kiloWatt is deze motor een echte krachtpatser.

 

Met een elektrische scooter hoef je niet meer langs het tankstation. De Vespa Elletrica heeft een actieradius van 100km. Hierna laadt je je scooter, of eigenlijk de accu, gewoon thuis op. Binnen 4 uur is de accu weer volledig opgeladen en kan je weer onbezorgd de weg op.

 

Minimaal tien jaar plezier

Volgens de fabrikant kan de accu tot wel 1.000 keer worden opgeladen. Dit houdt in dat je 50.000 tot 70.000 km plezier kan beleven van je elektrische scooter! Omgerekend is dit tien jaar rijplezier in stadsverkeer. Na die 1.000 keer heeft de accu nog steeds 80 procent capaciteit en blijft dus gewoon bruikbaar.

 

Een elektrische scooter bestellen

Wil jij binnenkort ook geluidloos de weg op? Nog eventjes geduld. Vanaf eind oktober komt de Vespa Elletrica eindelijk op de markt en kan jij deze stijlvolle scooter leasen of kopen via Voordeelscooters!