stedentrip

De trend van het moment onder de stedentrips

Reizen

Door de jaren heen is de manier waarop wij op vakantie gaan drastisch veranderd. Dat merk ik ook aan mezelf. Vroeger gingen we met het hele gezin op vakantie in de auto. Landen zoals Frankrijk, Duitsland en natuurlijk België waren regelmatig de bestemming. Vliegen naar een vakantieland was iets dat alleen mensen met veel geld deden. Inmiddels kan je voor een leuk prijsje al een stedentrip boeken. Je kan letterlijk overal ter wereld je vakantie gaan vieren. Op stedentrip gaan is daarom de afgelopen jaren ook enorm populair geworden. Het is mij echter opgevallen dat er momenteel een andere trend onder de stedentrip is ontstaan. Je moet vandaag de dag namelijk wel op een bijzondere stedentrip gaan.

Niet alleen de hoofdsteden bezoeken

Een stedentrip is een zeer aantrekkelijke vorm van op vakantie gaan. Er gaat werkelijk niets boven het bezoeken van een vreemde stad die jij helemaal zelf kunt gaan ontdekken. Ik moet bekennen dat ik dit jaar ook weer een aantal stedentrips heb geboekt. Onderlaatst ben ik naar Londen gegaan en binnenkort staat Kopenhagen op de planning. Daarmee ga ik eigenlijk helemaal niet mee in de trend van het moment. Tegenwoordig is het helemaal in om op stedentrip te gaan in een stad dat niet de hoofdstad van het land is. Madrid, Rome en Londen daar is iedereen al geweest. Niet dat deze steden minder mooi zijn. Het tegendeel! Iedereen gaat juist massaal op stedentrip naar deze steden. Dat zorgt er echter wel voor dat zo’n vakantie naar een hoofdstad minder speciaal is. Je bent minder uniek.

Onvergetelijke ervaring in kleinere steden

Ik moet ook eerlijk zeggen dat de leukste stedentrips niet in een hoofdstad waren. De meest onvergetelijke ervaringen heb ik gehad op stedentrip in kleinere plaatsen. Zo was mijn citytrip Valencia echt onvoorstelbaar mooi. De stad van de sinaasappelen is een zeer groene stad met een mix van allerlei culturen. Uiteraard is Valencia niet het enige voorbeeld. Ik kan tientallen steden opnoemen die ik nog graag wil bezoeken. Stuk voor stuk zijn het niet de hoofdsteden die mijn interesse pieken. Ik betrap mezelf erop dat ik mezelf aangetrokken voel tot de knusheid en toegankelijkheid van de kleinere steden.

Wel of niet meedoen met de trend van het moment?

Nu vraag jij je wellicht af of je mee moet doen met de trend. Moet jij voor je volgende stedentrip ook voor een kleinere stad gaan? Het eerste wat ik daarop zeg is: je moet niets. Wanneer je een citytrip gaat boeken, moet je een bestemming uitzoeken die jou interessant lijkt. Je schiet er helemaal niets mee op om een vakantie te boeken in een stad waar jij van tevoren al niets mee hebt. Het is jouw vakantie, doe gewoon lekker waar je zin in hebt op de plek waar jij naar toe wilt gaan. Beter advies kan ik niet geven!