Smoking

Stijlvol en toch comfortabel in je nieuwe smoking

Mode

Soms ontkom je er niet aan en moet je een “apepakkie” of wel een smoking aan. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een smoking naar je zin uit zoekt. Je kunt natuurlijk naar een dure kleermaker en een smoking perfect op maat laten maken, maar als je een beetje handig online shopt, dan hoeft een smoking helemaal niet zo duur te zijn. Je draagt zo’n ding immers maar weinig. Om niet te zeggen bijna nooit. Het is dan verstandig om te kiezen voor “the next best thing”. En dat is ook al heel goed!

Waaruit bestaat een smoking?

Een smoking bestaat altijd uit dezelfde vier onderdelen. Een keurige zwarte jas, een nette zwarte pantalon, een mooi wit overhemd en een zwarte strik. Je zou denken dat je die onderdelen nog wel in je kast hebt hangen en dat je dus helemaal niet hoeft te shoppen. Helaas, je zult er toch voor moeten zorgen dat alles precies bij elkaar past. Je komt niet weg met losse onderdelen. Al kan het zijn dat je nog wel weg komt met heel diep donkerblauw. Maar ook dan dien je er voor te zorgen dat alle onderdelen precies bij elkaar passen. Een kleurverschil tussen de verschillende onderdelen is echt not done!
Smoking

Een smoking is dus een soort uniform?

Ja, zo kun je het wel een beetje zien. Een uniform voor formele gelegenheden. Maar dit uniform mag je toch nog wat persoonlijker maken. Oké, de basis is altijd hetzelfde, maar met mooie accessoires kun je zelfs een smoking “eigen” maken. Kies bijvoorbeeld voor mooie manchetknopen in een bijzondere kleur. Of mooie schoenen die net even anders zijn dan anders. Oké, voorgeschreven worden neutrale manchetknopen en schoenen in de kleur van je pantalon, maar daar kun je best van afwijken. Kies bijvoorbeeld eens voor schoenen in dezelfde kleur als je manchetknopen en je pochet. Dan loop je er bij als een echte heer, maar wel naar jouw zin.

Een smoking bestel je online

Het is dus echt niet nodig om voor een smoking naar een (dure!) winkel te gaan. Nee, je kunt prima online terecht. Je kiest en klikt heel gemakkelijk de onderdelen die jij nodig hebt in jouw maten bij elkaar. Zo heb je in een mum van tijd je pak in huis. Want, wees eerlijk, je stelt het bestellen zo lang mogelijk uit. Maar heb je ‘m eenmaal aan, dan zal je zien dat het je toch best voegt.