Feest DJ

Een goede feest DJ let op deze drie dingen

Algemeen

Diegenen onder ons die wel eens een feestje hebben gegeven of graag op feestjes komen, weten hoe belangrijk de muziek daarvoor is. Muziek maakt het feest, als je tenminste een dansfeest wil geven. Bij een borrel zal het misschien niet zo veel uitmaken. Het advies dat ik je hierover kan geven is dat het het beste is om een professionele feest DJ te nemen. Mensen denken dat de buurjongen die nog net op de ‘aan’-knop kan drukken volstaat, maar als je het echt goed wil aanpakken is een feest DJ de beste manier. In deze blog vind je informatie voor het uitkiezen van een feest DJ die bij jou past.

Overgangen die goed gaan

Een van de belangrijkste dingen bij het draaien van een plaatje, is dat de beat van het ene nummer soepel overgaat in die van het andere. Daar zijn een aantal technieken voor, maar dat kun je het beste overlaten aan de feest DJ. Wat belangrijk is voor jou is dat je een feest DJ uitzoekt die dit goed kan. Niets is meer dodend voor je feestje dan wanneer de beat niet gelijk loopt met een ander nummer. Tenminste, bij mij doet dat pijn aan de oren. Het wordt al lastiger wanneer de muziek verschillende snelheden heeft, maar ook daar zijn oplossingen voor. Als je maar niet uit je dansritme of flow gehaald wordt.

Nummers goed door laten spelen

Een ander belangrijk aspect van een feest DJ, is dat hij of zij de nummers even goed laat spelen. Dit klinkt voor jou misschien logisch, maar er zijn DJ’s die een nummer alleen inleiden met het eerste stuk, en dan wanneer het refrein nog net niet begint draaien ze alweer door naar het volgende nummer! Niets is meer frustrerend dan dat. Belangrijk is dat een feest DJ het nummer even goed laat horen, en dan goed kan aaanvoelen wanneer het nummer lang genoeg gespeeld heeft. Dan is het zaak om het volgende nummer in te laten komen.

Een feest DJ vindt die balans

Een goede DJ weet altijd wanneer er opzwepende muziek is geboden, en wanneer rustige muziek. Die balans is eigenlijk heel delicaat. Je moet namelijk precies aanvoelen wat het publiek wil. Ook is het als de gastheer of gastvrouw van het feest belangrijk dat jij goed aangeeft wat je verder verwacht. Daar help je de feest DJ natuurlijk ook mee. Toch is het goed wanneer een DJ een beetje gevoel heeft ontwikkeld voor het al dan niet harde nummers draaien.