cloud services plaatje

Het nieuwe werken met cloud services

Algemeen

Het nieuwe werken is een veelgehoorde trendy term waar veel onder valt. Het houdt onder andere plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken in. Hiervoor heb je wel wat techniek nodig om dit te kunnen doen. Onder andere cloud services. Cloud services stellen je in staat om online te werken of te ondernemen. Al je benodigde software en bestanden staan veilig opgeborgen in de cloud en je kunt vanaf elke plek waar je online kunt zijn erbij. Ideaal en helemaal van deze tijd. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven van deze cloud services gebruik gaan maken. Overstappen naar de cloud is ook een veelgehoorde term onder ondernemers.

Welke soorten cloud services zijn er?

Dit zijn er drie. Te weten private cloud, public cloud en hybrid cloud. Private cloud is als je bedrijf een eigen cloud heeft waar alleen medewerkers van het bedrijf bij kunnen. Het bedrijf kan er voor kiezen om het datacenter zelf te beheren of uit te besteden aan een externe service provider. Deze cloud services zijn meer geschikt voor de wat grotere bedrijven die voldoende volume hebben om deze expertise zelf in huis te hebben.

Public cloud zijn cloud services waarbij je van een cloud gebruik maakt waar meerdere partijen gebruik van kunnen maken, maar waarbij jouw deel afgeschermd en beveiligd is. Office365 is hier een mooi voorbeeld van. De aanbieder van de public cloud is de zogenaamde cloudserviceprovider. Deze beheert alle computerbronnen zoals de servers en de opslag. Via een webbrowser heb je toegang tot jouw deel van deze public cloud. Je maakt je bedrijf hiermee super flexibel op dit vlak.

Hybrid cloud is zoals de naam als doet vermoeden een mix van alletwee. Grote voordeel ervan is dat het zeer flexibel in te richten is en dat je kunt profiteren van de voordelen van de hierboven genoemde cloud services.

De voordelen van cloud services

Een aantal voordelen van cloud services zijn al benoemd. Je maakt je bedrijf er flexibeler mee en hoeft minder IT expertise in huis te hebben. Je zorgt er daarmee feitelijk voor dat je bedrijf meer toekomst bestendig is omdat het makkelijker kan inspelen op toekomstige veranderingen. In een tijd waarin de ontwikkelingen heel erg snel gaan begint dat absolute noodzaak te worden. En zeker op IT gebied gaan de ontwikkelingen snel. Met cloud services is het makkelijker om gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen omdat de cloudserviceprovider beter in staat is om hierop in te spelen.